Helsinki based SoMe freelancer. Blogger. YouTuber. Instagrammer. Snapchatter.

Saturday 29 April 2017

Matkalle pakkaaminen

On aina ollut mulle aivan hirveää tuskaa. Inhoan sekä pakata että purkaa laukkua.
Mutta nyt, ainakin pakkaamisen osalta, tuskailu on ohi- olen valaistunut !

Vaihe 1: 
Vaatteet kannattaa viikata kaikki kauniisiin pinoihin. Asettaa alaosat jonoon allekkain. Siihen viereen paksummat neuleet/ colleget. Niiden viereen ohuemmat paidat/ topit. 
Siitä pelaamaan tetristä mitkä vaatteet sopivat minkäkin kanssa.
Seuraa eliminaatio vaihe.
Valitset maksimissaan yhden setin per päivä, mutta extrana esim viikon reissulle kahdelle päivälle kaksi.
Pysy järkevänä. Kotonakin Suomessa mitä luultavammin et laita jokaikinen päivä täysin eri vaatteita päälle. Pidä mielessä, että valitset mahdollisimman paljon keskenään mix'n'match vaatteita.
Yhdet (mukavat) hienommat kengät ja tennarit. Onneksi tennarit ovat muodissa; jalkani kuolevat jos kävelen pitkään ilman pehmusteita ja tukea. "Mä oon niin herkkä"- sanoi hän sarkastisesti.
Riippuen seurasta ja omista mieltymyksistä, yöpuku. Itselläni se on XL- kokoinen t- paita ja legginssit + villasukat.
Ei liity vaatteisiin, mutta kännykän laturi kannattaa pakata ajoissa ettei se jää. Jos otat iPadia/ läppäriä mukaan, pakkaa niiden laturit myös samalla.
Ota mukaan laukku mihin saat kännykän, lompakkosi ja kartan mukaan. Isompaa harvoin tarvitset.


Kuvassa vaatteeni neljän päivän Berliinin reissua varten. Kolme eri alaosaa, joiden kanssa lähes kaikki yläosat sopii. 
Päädyin kuvanoton jälkeen poistamaan vyölaukun, otan vain tuon repun mukaan.


Vaihe 2:
Alusvaatteita ja sukkia pakkaan pari kappaletta yli sen kuinka monta päivää viivyn. Eli neljän päivän reissu, 6* sukat ja alushousut.
Jos treenaat, uudet kamat per suunniteltu treenikerta.
Naisena koen oloni mukavammaksi, jos otan kahdet rintsikat; yhdet päällä ja yhdet varalla. 

Vaihe 3:
Toiletries eli munanhoitovehkeet meilläpäin. Pyrin käyttämään vähän meikkiä lomillani, joten harvoin tarvitsen meikinpoistoainetta, kasvovedellä lähtee hyvin. Jos hätä niin body lotion/ naamarasva käy meikinpoistoaineesta. Ostan lentokentiltä ja viimeksi Kicksistä (, kun oli tarjouksessa) matkakokoisia kasvonhoitotuotteita.
Kasvovesi, naamarasva (perus päivävoide lyhyillä reissuilla, jos pidempi sitten myös yövoide), silmänympärysvoide (aamuin illoin), body lotion, dödö, hammastahna (niitäkin saa minikokoja, ainakin Stockalta ostin viimeksi), matkasähköhammasharja (Claes Ohlsonilta, en koskaan matkusta ilman tätä <3). Huulirasva ja käsirasva ovat perustavaroita käsilaukussani. Sitten topzeja ja vanulappuja. Kaikki mainitut nesteet mahtuvat siihen muoviseen minigrip- pussiin.

Vaihe 4:
Meikit. Riippuen kohteesta ja sen lämpötilasta vierailuni hetkellä. Lämpimiin kohteisiin otan yleensä poskipunan, highlighterin, aurinkopuuterin ja yhden jonkun suht natural huulikiillon/ -punan.
Kaupunkimatkalle on kiva ottaa perusmeikit mukaan. Itselläni 'muutama' tuote enemmän siis kuin edelliseen.

Vaihe 5:
Passin etsintä !!! 
Itselläni pakkaus sujui juuri tässä järjestyksessä.

Vaihe 6:
Käsimatkalaukkuun menevät tavarat/ tuotteet. Itse laitan meikit laukkuun (ruumassa taitaa olla turhan kylmä niille), kirja (okei okei, kirjoja), käsirasva ja huulirasva, iPod, kuulokket, korvatulpat, jos pitkä lento niin silmien päälle laitettava 'maski' ettei näe mitään (mikä sen nimi on?), villasukat (kyllä, aina), passi, lompakko (josta olen poistanut kaikki turhat kortit), latauspankki ja laturinpiuha (kännykkään/ iPadiin/ iPodiin/ läppäriin), aurinkolasit ja/tai silmälasit, yksittäispakattuja puhdistuspyyhkeitä, purkkaa, (allergia- ja) särkylääkkeet (muista ottaa alkuperäispakkauksissa + mahdolliset reseptit niihin, jos menet esim Ausseihin).   

Nyt pitäisi kaiken olla redi, jos jotain puuttuu tai sulla on ehdotuksia parantaa otan mielelläni vastaan. Erityisesti olisin kiitollinen vinkeistä miten laukun purkaminen sujuisi ilman irvistelya ja sitä, että laukku tuijottaa minua pahimmillaan vielä kuukauden päästä olohuoneen matolla.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig